Warmtepomp van GREE

Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €490

GREE warmtepomp installateur

Een passende GREE warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zijn er enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via warmtepompspot.nl vergelijk je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van GREE.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een vakkundige GREE warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de ES warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke GREE warmtepomp kan ik het beste installeren?

GREE faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, passend bij praktisch elk huis (zoals de GRS-CQ10Pd/NaC-K). Echter, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bekijken we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Groningen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Dit draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor verwarming plus tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een GREEketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Dronten.

GREE CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk GREE warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is GREE subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een full electric opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met GREE warmtepomp. Bruikbaar voor consumenten die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie. GREE warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus