Warmtepomp van ES
ES warmtepomp installateur
De beste ES warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom zijn er tal van alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van deze website vergelijk je alle info over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van ES.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
- Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vergelijk de prijzen en ga voor een vakkundige ES warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Eldom warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
- Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke ES warmtepomp kan ik het beste installeren?
ES biedt flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch iedere woning (zoals de AWH11-V5 (AVH-30V1DE)). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Daarom bekijken we beknopt de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Enkhuizen.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een ESketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd product is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Den Helder.
ES CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk ES warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is ES subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone / full electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met ES warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen.