Warmtepomp van LG

Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €380

LG warmtepomp installateur

Een geschikte LG warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Hierom heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij deze website check je praktische info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van LG.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een erkende LG warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de InterClima-MTA warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke LG warmtepomp past in mijn woning?

LG hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij vrijwel elke woning (zoals de Multi V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A2). De vraag is, welk type rijmt met mijn budget? Hieronder bediscussiëren we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. Deze warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Huizen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit gebruiken we voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een LGketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een full-electric systeem. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Heemstede.

LG CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check LG warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is LG subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone pomp? Deel gerust jouw ervaringen met LG warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die bezig zijn met een gasloze verwarmingsbron. LG warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus