Warmtepomp van InterClima-MTA

Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €360

InterClima-MTA warmtepomp installateur

Online een InterClima-MTA warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit tal van alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij onze website lees je alle info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van InterClima-MTA.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een echte InterClima-MTA warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hidros warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
  • Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke InterClima-MTA warmtepomp kan ik het beste installeren?

InterClima-MTA biedt een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke ruimte (zoals de HCY 051). De vraag is, welke pomp rijmt met mijn wensen? Daarom bediscussiëren we in het kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Hellendoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van centrale verwarming en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een InterClima-MTAketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Haarlem.

InterClima-MTA CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook InterClima-MTA warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is InterClima-MTA subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met InterClima-MTA warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die bezig zijn met een energiezuinige bron van energie. InterClima-MTA warmtepomp

Nieuwsgierig

Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus