Warmtepomp van Pico Energy

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €410

Pico Energy warmtepomp installateur

Online een Pico Energy warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom heb je inmiddels de keuze uit enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van onze website bekijk je praktische info over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Pico Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een erkende Pico Energy warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de NIBE warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.
 • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Pico Energy warmtepomp past in mijn woning?

Pico Energy biedt een arsenaal aan warmtepompen, relevant voor praktisch elke woning (zoals de NDA Nano L06EuC-n). Wat jij wil weten is, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hieronder behandelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Middelburg.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie komt ten goede van het opwarmen van water.En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Pico Energyketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Landgraaf.

Pico Energy CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Pico Energy warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Pico Energy subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een standalone / full electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Pico Energy warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die interesse hebben in een duurzame bron van energie. Pico Energy warmtepomp

Hoe

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.