Warmtepomp van Solarfocus
Solarfocus warmtepomp installateur
Online een Solarfocus warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit reusachtig veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via onze website vergelijk je alle info over verschillen tussen installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Solarfocus.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
- Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vraag prijzen op en ga voor een betrouwbare Solarfocus warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Robur warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
- Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
WelkeSolarfocus warmtepomp kan ik het beste installeren?
Solarfocus heeft een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor zowat elke ruimte (zoals de Vampair K10). De hamvraag is, welke installatie matcht bij mijn ideaalplaatje? Hieronder bekijken we bondig de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Oss.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie draagt zorg voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming + water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Solarfocusketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch systeem. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Middelburg.
Solarfocus CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Solarfocus warmtepomp prijzen oktober 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Solarfocus subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een full electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Solarfocus warmtepomp. Praktisch voor mensen die interesse hebben in een verantwoorde verwarmingsbron.