Warmtepomp van DUCO

Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €440

DUCO warmtepomp installateur

Een DUCO warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van warmtepompspot.nl vind je alle info over type systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van DUCO.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een vakkundige DUCO warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Cooper&Hunter warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke DUCO warmtepomp is voor mij geschikt?

DUCO heeft verschillende warmtepompen, relevant voor bijna elke situatie (zoals de Ducobox WTW). Wat jij wil weten is, welke pomp past nu bij mijn woning? Hieronder bespreken we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Deventer.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Dit komt ten goede van warm water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een DUCOketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Blaricum.

DUCO CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check DUCO warmtepomp prijzen december 2023). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is DUCO subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een volledig elektrische opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met DUCO warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie over willen stappen naar een verantwoorde verwarmingsbron. DUCO warmtepomp

Hoe

Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.