Warmtepomp van Inventum

Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €440

Inventum warmtepomp installateur

Online een Inventum warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van warmtepompspot.nl vind je alle info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Inventum.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een vakkundige Inventum warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Controleer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Hiseer warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.
 • Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

WelkeInventum warmtepomp moet ik kiezen?

Inventum hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, relevant voor praktisch ieder huis (zoals de All – E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler). Maar, welke installatie matcht bij mijn budget? Hierna beoordelen we kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Hellevoetsluis.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt ingezet voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming + water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Inventumketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in bruikbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Hardenberg.

Inventum CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Inventum warmtepomp prijzen mei 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Inventum subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een full electric oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Inventum warmtepomp. Praktisch voor consumenten die zoekende zijn naar een energiezuinige energiebron. Inventum warmtepomp

Hoe

Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.