Warmtepomp van Kensa

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €340

Kensa warmtepomp installateur

Online een Kensa warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden bestaan er nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via de info op deze pagina tref je bruikbare info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Kensa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een betrouwbare Kensa warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de SmartHeat warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Kensa warmtepomp past in mijn woning?

Kensa hanteert verschillende warmtepompen, aansluitend bij zowat elke woning (zoals de EVO 7 kW). Maar, welke installatie matcht bij mijn woning? Daarom beoordelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Zaltbommel.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze lucht draagt zorg voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Kensaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Venlo.

Kensa CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Kensa warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Kensa subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een volledig elektrische systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Kensa warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die bezig zijn met een “groene” energiebron. Kensa warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.