Warmtepomp van Dimplex

Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €450

Dimplex warmtepomp installateur

Een passende Dimplex warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zijn er allerlei alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij onze website vergelijk je praktische info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Dimplex.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een echte Dimplex warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de CLINT warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Dimplex warmtepomp kan ik het beste installeren?

Dimplex heeft een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor zowat elke situatie (zoals de DHW300). Wat jij wil weten is, welk apparaat strookt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand beoordelen we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Den Haag.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie zorgt voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Dimplexketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een 100% elektrische oplossing. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Barendrecht.

Dimplex CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Dimplex warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Dimplex subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Dimplex warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die bezig zijn met een duurzame wijze van verwarming. Dimplex warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.