Warmtepomp van CLINT

Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €400

CLINT warmtepomp installateur

Een CLINT warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden bestaan er de wereld aan alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van onze website lees je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van CLINT.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een erkende CLINT warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Buderus warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.
 • Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke CLINT warmtepomp moet ik kiezen?

CLINT hanteert flink wat verschillende warmtepompen, bruikbaar voor vrijwel elk huis (zoals de CHA/IK/A/WP 102). De vraag is, welke pomp past nu bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Capelle aan den IJssel.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van vloerverwarming en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een CLINTketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een standalone product. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Amstelveen.

CLINT CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie CLINT warmtepomp prijzen mei 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is CLINT subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een alle electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met CLINT warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie over willen stappen naar een energiezuinige verwarmingsbron. CLINT warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.