Warmtepomp van Buderus

Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €500

Buderus warmtepomp installateur

De beste Buderus warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op warmtepompspot.nl vergelijk je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Buderus.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een betrouwbare Buderus warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de ARTEL warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Buderus warmtepomp is voor mij geschikt?

Buderus faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, bruikbaar voor zowat elk huis (zoals de Logatherm GWPL – 35). De hamvraag is, welke pomp sluit aan bij mijn woning? Hierna bespreken we beknopt vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Baarn.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Dit gebruiken we voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Buderusketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en water om te douchen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische oplossing. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Rotterdam.

Buderus CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Buderus warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Buderus subsidie). Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een standalone / full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Buderus warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die bezig zijn met een verantwoorde wijze van verwarming. Buderus warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus