Warmtepomp van Danfoss
Danfoss warmtepomp installateur
Een Danfoss warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom bestaan er de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op warmtepompspot.nl bekijk je alle info over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Danfoss.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
- Vraag meerdere offertes op en ga voor een betrouwbare Danfoss warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Inspecteer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Climer warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
- Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Danfoss warmtepomp past bij mijn situatie?
Danfoss faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, rendabel voor vrijwel ieder huis (zoals de DHP-AQ 11). Maar, welk type sluit aan bij mijn huis? Hieronder beoordelen we beknopt de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Delfzijl.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Danfossketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een full-electric product. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Baarn.
Danfoss CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Danfoss warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Danfoss subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone / full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Danfoss warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die over willen stappen naar een “groene” energiebron.