Warmtepomp van Climer

Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €420

Climer warmtepomp installateur

Een geschikte Climer warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom bestaan er nogal wat alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze pagina tref je praktische info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Climer.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare Climer warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Bosch warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Climer warmtepomp kan ik het beste installeren?

Climer heeft een hele wirwar aan warmtepompen, passend bij haast iedere woning (zoals de AIRYS AI07). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn woning? Daarom beoordelen we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Borne.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit wordt ingezet voor verwarmd water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Climerketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd product is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Amersfoort.

Climer CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Climer warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Climer subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische pomp? Deel gerust jouw ervaringen met Climer warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een verantwoorde energiebron. Climer warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus