Warmtepomp van Alto refrigeration

Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €390

Alto refrigeration warmtepomp installateur

Een Alto refrigeration warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op onze website lees je bruikbare info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Alto refrigeration.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een betrouwbare Alto refrigeration warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de ADG Dynamics warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

WelkeAlto refrigeration warmtepomp is voor mij geschikt?

Alto refrigeration biedt verschillende warmtepompen, passend bij haast elke situatie (zoals de AHH-R075/AMH). Maar, welk type matcht bij mijn budget? Hierna bediscussiëren we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Alkmaar.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht draagt zorg voor warm water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis en water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Alto refrigerationketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een standalone product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Zoetermeer.

Alto refrigeration CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Alto refrigeration warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Alto refrigeration subsidie). Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een standalone opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Alto refrigeration warmtepomp. Waardevol voor mensen die zoekende zijn naar een “groene” manier van verwarmen. Alto refrigeration warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus