Warmtepomp van ADG Dynamics
ADG Dynamics warmtepomp installateur
Online een ADG Dynamics warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zijn er verantwoorde alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze website bekijk je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ADG Dynamics.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
- Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
- Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een vakkundige ADG Dynamics warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
- Controleer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de WaterFurnace warmtepomp.
Welke woning is geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
- Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.
WelkeADG Dynamics warmtepomp past in mijn woning?
ADG Dynamics hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de TD-systeem). Maar, welk type strookt met mijn woning? Hierna bekijken we beknopt de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Zwolle.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit gebruiken we voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een ADG Dynamicsketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Woudenberg.
ADG Dynamics CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie ADG Dynamics warmtepomp prijzen oktober 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is ADG Dynamics subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met ADG Dynamics warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die bezig zijn met een “groene” manier van verwarmen.