Warmtepomp van Thermia

Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €450

Thermia warmtepomp installateur

Een Thermia warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom zijn er de wereld aan alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij deze pagina check je handige informatie over de verschillende apparatuur, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Thermia.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en neem een echte Thermia warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Techneco warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.
  • In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Thermia warmtepomp moet ik kiezen?

Thermia verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, bruikbaar voor zowat ieder huis (zoals de Atec 11). Echter, welk apparaat rijmt met mijn huis? Hieronder beoordelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Rozendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie draagt zorg voor de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis + water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Thermiaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. De installatie heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte product is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Papendrecht.

Thermia CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Thermia warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Thermia subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een full electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Thermia warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie. Thermia warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.