Warmtepomp van ECOTEQ
ECOTEQ warmtepomp installateur
De beste ECOTEQ warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zijn er bijzonder veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van onze website check je praktische info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van ECOTEQ.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag prijzen op en neem een vakkundige ECOTEQ warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Bekijk of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Daikin warmtepomp.
Welke woning is geschikt?
- Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.
- Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke ECOTEQ warmtepomp past in mijn woning?
ECOTEQ biedt een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de HQ 12). De hamvraag is, welk apparaat rijmt met mijn huis? Hierna bespreken we beknopt vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Doesburg.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie wordt ingezet voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en tapwater (keuken / badkamer). Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een ECOTEQketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Borne.
ECOTEQ CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check ECOTEQ warmtepomp prijzen oktober 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is ECOTEQ subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een alle electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met ECOTEQ warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een gasloze energiebron.