Warmtepomp van Sirac

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €500

Sirac warmtepomp installateur

Online een Sirac warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via warmtepompspot.nl vergelijk je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Sirac.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een erkende Sirac warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Renson warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
 • Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Sirac warmtepomp is voor mij geschikt?

Sirac biedt een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke ruimte (zoals de LSQ015RC). Wat jij wil weten is, welk type past nu bij mijn woning? Onderstaand bekijken we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Oosterhout.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht zorgt voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming + warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Siracketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Meppel.

Sirac CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Sirac warmtepomp prijzen juni 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Sirac subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of misschien wel een alle electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Sirac warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die bezig zijn met een duurzame wijze van verwarming. Sirac warmtepomp

Hoe

Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus