Warmtepomp van Tesy
Tesy warmtepomp installateur
Een geschikte Tesy warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden zijn er allerlei alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina check je alle info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Tesy.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een degelijke Tesy warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Stiebel-Eltron warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
- In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Tesy warmtepomp is voor mij geschikt?
Tesy verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke situatie (zoals de EVHP 200 60). Maar, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Daarom bediscussiëren we beknopt vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Roosendaal.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming + water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Tesyketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een 100% elektrische installatie. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Oosterhout.
Tesy CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Tesy warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Tesy subsidie). Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een standalone opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Tesy warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie interesse hebben in een verantwoorde bron van energie.