Warmtepomp van Rotex
Rotex warmtepomp installateur
Online een Rotex warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor bestaan er verantwoorde alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van warmtepompspot.nl check je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Rotex.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag offertes op en ga voor een echte Rotex warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
- Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Pico Energy warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.
- Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Rotex warmtepomp past bij mijn situatie?
Rotex biedt een ruim aanbod met warmtepompen, relevant voor praktisch elke situatie (zoals de HPSU compact 508H + RRLQ006CAV3). De hamvraag is, welk type rijmt met mijn woning? Daarom behandelen we beknopt de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Oisterwijk.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte draagt zorg voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming en tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Rotexketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Losser.
Rotex CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Rotex warmtepomp prijzen oktober 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Rotex subsidie). Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een alle electric systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Rotex warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze bron van energie.