Warmtepomp van ZBPro

Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €460

ZBPro warmtepomp installateur

De beste ZBPro warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom heb je inmiddels de keuze uit verschillende alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze website vergelijk je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van ZBPro.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en neem een echte ZBPro warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Waterkotte warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke ZBPro warmtepomp past bij mijn situatie?

ZBPro heeft verschillende warmtepompen, rendabel voor praktisch elke woning (zoals de Hero Inverted heat pump 15kW). Echter, welk apparaat strookt met mijn ideaalplaatje? Om die reden bespreken we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Veldhoven.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van vloerverwarming en/of tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een ZBProketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in direct inzetbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone oplossing. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Sliedrecht.

ZBPro CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie ZBPro warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is ZBPro subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een standalone opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met ZBPro warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die op zoek zijn naar een gasloze bron van energie. ZBPro warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus