Warmtepomp van Mitsubishi Electric

Stap over op groene stroom en bezuinig tot €310

Mitsubishi Electric warmtepomp installateur

Een passende Mitsubishi Electric warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom zijn er groene alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze website bekijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Mitsubishi Electric.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een erkende Mitsubishi Electric warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Magic Thermodynamic Box warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.
  • Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Mitsubishi Electric warmtepomp moet ik kiezen?

Mitsubishi Electric faciliteert in verschillende warmtepompen, relevant voor zowat ieder huis (zoals de PC(R)100Y). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Onderstaand bediscussiëren we kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Leeuwarden.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte gebruiken we voor warm water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis + tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Mitsubishi Electricketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric installatie. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Hilversum.

Mitsubishi Electric CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Mitsubishi Electric warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Mitsubishi Electric subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Mitsubishi Electric warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een gasloze manier van verwarmen. Mitsubishi Electric warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.