Warmtepomp van Magic Thermodynamic Box

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €470

Magic Thermodynamic Box warmtepomp installateur

Een passende Magic Thermodynamic Box warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zijn er enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van onze website lees je handige informatie over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Magic Thermodynamic Box.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een betrouwbare Magic Thermodynamic Box warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Inventum warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Magic Thermodynamic Box warmtepomp kan ik het beste installeren?

Magic Thermodynamic Box hanteert een arsenaal aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke situatie (zoals de BMTB 130L). De vraag is, welk systeem sluit aan bij mijn huis? Hieronder bediscussiëren we bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Kampen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte zorgt voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming + water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Magic Thermodynamic Boxketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Heerde.

Magic Thermodynamic Box CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Magic Thermodynamic Box warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Magic Thermodynamic Box subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Magic Thermodynamic Box warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie interesse hebben in een “groene” verwarmingsbron. Magic Thermodynamic Box warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.