Warmtepomp van Austria Email
Austria Email warmtepomp installateur
Een geschikte Austria Email warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Met behulp van deze website bekijk je alle details over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Austria Email.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
- Vergelijk de prijzen en kies een betrouwbare Austria Email warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Alto refrigeration warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
- Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Austria Email warmtepomp is voor mij geschikt?
Austria Email heeft flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor bijna elke situatie (zoals de Hotwater heatpump WPA 100 E-LF). Echter, welk apparaat matcht bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bespreken we kort & bondig vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Apeldoorn.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit draagt zorg voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Austria Emailketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een standalone systeem. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Bennekom.
Austria Email CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Austria Email warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Austria Email subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een standalone / full electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Austria Email warmtepomp. Nuttig voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame verwarmingsbron.