Warmtepomp van Horos

Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €470

Horos warmtepomp installateur

De beste Horos warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zijn er enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij warmtepompspot.nl tref je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Horos.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een vakkundige Horos warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Geothermik France warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Horos warmtepomp kan ik het beste installeren?

Horos heeft een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor bijna ieder huis (zoals de MaxiQua). Maar, welke installatie sluit aan bij mijn woning? Daarom bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Zoetermeer.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt gebruikt voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis + tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Horosketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een all-electric product. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een prima product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Waddinxveen.

Horos CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Horos warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Horos subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of zelfs een alle electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Horos warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een gasloze bron van energie. Horos warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.