Warmtepomp van Solvis

Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €420

Solvis warmtepomp installateur

Een passende Solvis warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zien we zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina tref je alle info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Solvis.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een echte Solvis warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Rotex warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Solvis warmtepomp kan ik het beste installeren?

Solvis verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke situatie (zoals de Vaero AL 11kW). De vraag is, welke pomp rijmt met mijn budget? Hierna bediscussiëren we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Papendrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie komt ten goede van de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming plus water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Solvisketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Moerdijk.

Solvis CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Solvis warmtepomp prijzen mei 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Solvis subsidie). Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een standalone installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Solvis warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die bezig zijn met een gasloze energiebron. Solvis warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.