Warmtepomp van Galletti

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €400

Galletti warmtepomp installateur

De beste Galletti warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden bestaan er zuinige alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van de info op deze pagina lees je alle info over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Galletti.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een degelijke Galletti warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Energie EST warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
 • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.
 • In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Galletti warmtepomp past bij mijn situatie?

Galletti heeft verschillende warmtepompen, rendabel voor bijna ieder huis (zoals de HWM012). Echter, welk type rijmt met mijn huis? Onderstaand bekijken we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Ermelo.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie zorgt voor het opwarmen van water.En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming + warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Gallettiketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Doesburg.

Galletti CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Galletti warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Galletti subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Galletti warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. Galletti warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur