Warmtepomp Gameren

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnenkort is het vervangen van een systeem op gas geen optie meer. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. De opvolger van gas is het warmtepomp systeem. Via onze vergelijker ontdek je diepgaande beschrijvingen m.b.t. een warmtepomp in Gameren. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle belangrijke tips & tricks en kies een betrouwbare vakman / installateur in Gameren!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Gameren? Op onze website bekijk je handige informatie. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en jij checkt vlug alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Gameren?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Gameren?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Gameren

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is best wel ingewikkeld. Daarom is een vakbekwame warmtepomp installateur in Gameren onvermijdbaar. De keuze maken voor een betrouwbare specialist is net zo relevant als de taakomschrijving. De installateur checkt de hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Itho Daalderop subsidie). Hoe ben ik verzekerd van een aangesloten vakman? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk type moet ik laten installeren? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Totale kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.700 30 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €4.000 – €6.500 70 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Standalone Aardbron €14.000 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Full-electric Waterbronnen €19.500 en meer 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem neemt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Gameren.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: minder recente en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Veelal werken we met 2 verschillende producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Oudeschild.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €9.500 t/m €21.000 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Intergas, Nefit, Atag, Remeha). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone systeem. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Gameren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Gameren

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de kosten van het systeem is eigenlijk maar het begin. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Gameren uit te zoeken.

Model warmtepomp Prijs pomp Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1700 €1000 5 jaar
Lucht-water €5000 €2500 €2300 8 jaar
Bodem-water €14100 €3900 €3200 10 jaar
Water-water €18400 €4800 €5800 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zaltbommel?
Het duurt niet lang, en dan is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel gezinnen overgaan naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Zaltbommel) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Gameren kun je enkel aanvragen voor producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1550 tot €4900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Clivet WSAN-XIN MF 18.2 biedt €4.850,00 subsidie en met betrekking tot de Techneco AQUATOP T28H is dit €4.500,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Gameren

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze installaties consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Zwanenburg plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht tezamen met gewone stroom. Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2850 – €4000. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €360 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen