Warmtepomp Gapinge

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het aansluiten van een systeem op gas volledig uitgesloten. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Nederlanders moeten overstappen naar een duurzaam alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp installatie. Door onze website bekijk je waardevolle informatie voor een warmtepomp in Gapinge. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke details en bekijk de tarieven via een installateur uit Gapinge!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Gapinge? Via onze specialisten achterhaal je zinvolle informatie. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en bekijk meteen alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Gapinge?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Gapinge?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Gapinge

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is best wel complex. Vandaar is een deskundige warmtepomp installateur in Gapinge onontbeerlijk. De zoektocht naar een erkende expert is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Keyter subsidie). Hoe herken je een echte installateur? Voor het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificering

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke moet ik nu kiezen? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel bekijk je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Investering Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.650 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenunit €5.500 – €8.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €14.500 – 16.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €20.000 of meer 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en voor warm tapwater. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Gapinge.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatiewaardes: verouderde en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Meestal zijn er 2 verschillende producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Oudeschip.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €7.500 t/m €19.500 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, Atag). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Gapinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Gapinge

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Gapinge te analyseren.

Soort warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1200 €1900 4,5 jaar
Lucht-water €6400 €2100 €2400 6 jaar
Bodem-water €14900 €4200 €3600 10 jaar
Water-water €17000 €5600 €5800 18,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Veere?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan moeten veel huizen wijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Veere) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een royale subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Gapinge geldt alleen op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2850 tot €4200. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Clivet WSAN-XIN MF 20.2 geeft recht op €5.650,00 subsidie en m.b.t. de Techneco AQUATOP T28HR ligt dit op €4.500,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Gapinge

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Zoek ook naar warmtepomp in Zwartebroek plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), tezamen met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met ingebouwde compressors. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 en €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €300 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen