Warmtepomp Geersdijk

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnenkort is de keuze voor gasgestookte cv-ketels bij wet verboden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Met z’n allen zullen we moeten overstappen naar een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Met behulp van warmtepompspot.nl bekijk je uitgebreide info bij het kiezen van een warmtepomp in Geersdijk. Hoe werkt zo’n systeem? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Doorzoek alle relevante informatie en vind de voordeligste installateur in Geersdijk!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Geersdijk? Op deze pagina check je handige adviezen. Maak een keuze uit een van de onderwerpen en jij checkt ogenblikkelijk bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Geersdijk?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Geersdijk?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Geersdijk

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is tamelijk ingewikkeld. Daarom is een echte warmtepomp installateur in Geersdijk onontbeerlijk. Het kiezen van een vakkundige expert is net zo relevant als de klus zelf. De specialist verkent jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Panasonic subsidie). Hoe kies ik een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welk type moet ik laten installeren? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder check je een overzicht.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.450 40 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €4.500 – €6.500 50 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Aardbron €14.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Waterbronnen €18.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco-installatie. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Geersdijk.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in goede rendementen. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Grofweg zien we 2 afwijkende types: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Overveen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, buitenlucht of aarde. De investering ligt tussen de €5.000 – €19.000 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Intergas, Vaillant, Remeha, Atag). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric type. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geersdijk

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Geersdijk

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de prijs van het systeem is niet compleet. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geersdijk te berekenen.

Soort warmtepomp Kosten systeem Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1400 €1900 4,5 jaar
Lucht-water €6200 €2400 €2200 9 jaar
Bodem-water €14900 €5700 €4500 13,5 jaar
Water-water €17400 €4500 €5400 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Noord-Beveland?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment gaan veel consumenten overgaan naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Noord-Beveland) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze royale subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Geersdijk geldt alleen op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2000 en €4000. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Clivet WSN-XIN 71 heeft €1.900,00 subsidie en met betrekking tot de Techneco Vulcan 05 ACR (W/W) heb je recht op €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Geersdijk

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze modellen verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar energieneutraal leven. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Overijssel plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) tezamen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2700 en €4900. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €295 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen