Warmtepomp Geesteren

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. Dan is het vervangen van de gasgestookte ketel niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Iedereen zal moeten investeren in een andere manier van verwarmen. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp installatie. Aan de hand van deze webpagina lees je nuttige info betreffende een warmtepomp in Geesteren. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle nuttige details en check prijzen van een installateur in Geesteren!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Geesteren? Op onze website check jij belangrijke aanbevelingen. Klik op een van de onderwerpen en jij checkt binnen no-time alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Geesteren?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Geesteren?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Geesteren

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is vrij complex. Juist om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Geesteren onontbeerlijk. Het selecteren van een erkende warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur checkt de hele woning, adviseert een geschikte pomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Remko subsidie). Wat is een vakkundige warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Investering Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.250 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenunit €3.500 – €8.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €14.000 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Waterbronnen €18.000 en extra 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Geesteren.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Type isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal maken we onderscheid tussen 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Gaat jouw voorkeur uit naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Panningen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €5.000 – €21.000 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Remeha, Nefit, Intergas, Atag). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een full-electric systeem. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geesteren

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Geesteren

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens komt de beschikbare subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geesteren uit te rekenen.

Model warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1300 €1200 6,5 jaar
Lucht-water €5700 €2000 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €14200 €5100 €3300 9,5 jaar
Water-water €18300 €4000 €4100 18 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Tubbergen?
Over een aantal jaar gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment moeten veel consumenten overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Tubbergen) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je 20% tot 50% van de kosten. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Geesteren kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2750 – €4950. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een actueel voorbeeld: de Cooper&Hunter CH-HP14SINM3 heeft €2.200,00 subsidie en wat betreft de Techneco Vulcan 06 ACRM (W/W) heb je recht op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Geesteren

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Gasvrije woningen hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Aalden plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) samen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2750 tot €4700. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €400 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de stroomkosten te drukken in de provincie Overijssel.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen