Warmtepomp Geldrop

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De ouderwetse cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. In slechts enkele jaren is het plaatsen van de gasgestookte ketel ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Nederlanders moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van gas is een warmtepomp installatie. Gebaseerd op de info van onze specialisten bekijk jij waardevolle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Geldrop. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle nuttige details en vergelijk direct alle installateurs in Geldrop!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Geldrop? Hieronder lees je praktische info. Selecteer een van de vragen hieronder, en jij checkt vlug het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Geldrop?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Geldrop?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Geldrop

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is nogal ingewikkeld. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Geldrop aan te raden. De keuze maken voor een vakbekwame expert is minstens zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Sinclair subsidie). Hoe herken je een vakkundige installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten waar je op kunt letten:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificering

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke is nu geschikt voor mijn woning? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder vind je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.200 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €5.500 – €7.500 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Aardbron €14.000 – 17.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit met ventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Geldrop.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en huizen waar het ontbreekt aan isolatie kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C vervult een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen bestaan er twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Liever een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Paterswolde.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.500 tot €21.000 inclusief installatie. De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van AWB, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geldrop

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Geldrop

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de prijs van het apparaat is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geldrop vast te stellen.

Model warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1200 €1400 6,5 jaar
Lucht-water €5300 €2100 €2600 8 jaar
Bodem-water €14800 €5300 €2800 14 jaar
Water-water €18500 €4200 €5400 16 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Geldrop-Mierlo?
Binnen afzienbare tijd moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren zullen veel huizen overgaan naar echt groene stroom (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Geldrop-Mierlo) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een royale subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Geldrop kan jij uitsluitend toepassen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2950 – €4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW krijg je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een voorbeeld: de CTC EcoAir 408 + CTC EcoZenith 250 staat gelijk tot €1.650,00 subsidie en wat betreft de Techneco Vulcan 08 ACRM (W/W) krijg je subsidie tot €2.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Geldrop

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Aardenburg plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) in samenwerking met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dit kan door een interne compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2950 en €4900. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €305 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen