Warmtepomp Goirle

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. Over een aantal jaar is het laten installeren van een ketel op gas niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle inwoners moeten investeren in een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een HR-ketel is het warmtepomp systeem. Op de info van onze specialisten check je alle details voor een warmtepomp in Goirle. Waar moet ik rekening mee houden? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Ontdek alle onmisbare details en check prijzen van een installateur in Goirle!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Goirle? Middels onze expertise doorzoek jij bruikbare tips en adviezen. Selecteer een item uit onze FAQ en check snel bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Goirle?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Goirle?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Goirle

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is nogal gecompliceerd. Hierom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Goirle onontbeerlijk. De zoektocht naar een aangesloten installateur is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek NEXTHERM subsidie). Waar vind ik een geoefende warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.650 40 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €5.500 – €6.000 65 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €13.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Waterbronnen €18.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Goirle.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of full electric warmtepomp?

In de regel onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Puth.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, buitenlucht of aarde. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 tot €19.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van AWB, Atag, Remeha, Vaillant, Intergas). Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een volledig-elektrisch product. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Goirle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Goirle

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Goirle te berekenen.

Type warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1400 €1600 5 jaar
Lucht-water €5500 €1700 €2500 7 jaar
Bodem-water €15500 €4000 €2700 13 jaar
Water-water €17300 €5000 €5900 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Goirle?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment moeten veel woningen overschakelen op duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Goirle) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Goirle is alleen aan te vragen voor producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2350 – €5000. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW verdien je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Daikin ERGA04DV* icm EHB(H)(X)04D**** biedt €1.900,00 subsidie en met betrekking tot de Vaillant flexoCOMPACT VWF 118/4 + VWW 11/4 SI (0010016684) is dit €3.300,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Goirle

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze systemen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Ook interessant: warmtepomp in Almen plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) in combinatie met elektrische energie uit het net. Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2950 en €4800. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €380 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen