Warmtepomp Heel

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnenkort is de keuze voor een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Met z’n allen zullen we moeten investeren in een duurzamere oplossing. Een populair alternatief van een gasgestookte ketel is: ‘warmtepomp’. Gebaseerd op de tips van onze experts check jij diepgaande beschrijvingen aangaande een warmtepomp in Heel. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle cruciale tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Heel!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Heel? Op onze website lees jij praktische aanbevelingen. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en check à la minute verdere informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Heel?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Heel?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Heel

Denk jij na over de installatie van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is behoorlijk pittig. Vandaar is een betrouwbare warmtepomp installateur in Heel onmisbaar. De keuze maken voor een bedreven vakman is net zo relevant als de taakomschrijving. De installateur verkent jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Remko installatie). Wat is een ervaren warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-certificaat

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Voor welk systeem moet ik gaan? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.350 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenlucht €4.000 – €7.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Grondbron €14.000 – 17.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water uit de grond €20.000 en extra 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Heel.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Meestal onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur s-Heer Arendskerke.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, buitenlucht of grondwater. De kosten liggen tussen de €5.500 t/m €18.500 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Atag, AWB, Remeha, Vaillant). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een 100% elektrische installatie. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende model is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Heel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Heel

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de kosten van het systeem is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij komt de beschikbare subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle soorten kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Heel te berekenen.

Soort warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1700 €1500 7 jaar
Lucht-water €6500 €2500 €2800 8 jaar
Bodem-water €14200 €4600 €2700 13,5 jaar
Water-water €17800 €5500 €5200 17,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Maasgouw?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren gaan veel gezinnen overgaan naar duurzame energie (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Maasgouw) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Heel geldt alleen op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1900 – €5600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW incasseer je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Daikin EWYQ-005ADVP staat gelijk tot €1.750,00 subsidie en bij de Western Airconditioning MU ECHOS A HP 22 krijg je subsidie tot €4.600,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Heel

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Beegden plaatsen.

De warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) gezamenlijk met gewone stroom. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dat gaat via een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2950 tot €4000. Onderschat niet de stroomkosten: houdt rekening met zo’n €395 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen