Warmtepomp Heesselt

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is het laten installeren van een ketel op gas volledig uitgesloten. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we moeten kijken naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp installatie. Middels de tips van onze experts lees je handige info over een warmtepomp in Heesselt. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Vind alle cruciale tips en adviezen en kies een betrouwbare vakman / installateur in Heesselt!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Heesselt? Door onze experts doorzoek jij zinvolle adviezen. Kies voor een van de onderstaande vragen, en je ontdekt rap bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Heesselt?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Heesselt?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Heesselt

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n pomp is best wel complex. Juist om die reden is een vakkundige warmtepomp installateur in Heesselt onmisbaar. De keuze van een deskundige expert is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De specialist analyseert jouw huis, heeft een adviserende rol, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Technibel installatie). Hoe herken je een betrouwbare warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema tref je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Investering Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Luchtstroom Vanaf €1.300 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Lucht van buiten €4.000 – €6.500 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.500 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Heesselt.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Vaak bestaan er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Gaat jouw voorkeur uit naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Sauwerd.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €5.500 – €18.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha, Nefit). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een full-electric systeem. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Heesselt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Heesselt

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de prijs van het systeem is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Heesselt vast te stellen.

Type warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1300 €1300 6 jaar
Lucht-water €6600 €1500 €2100 6 jaar
Bodem-water €15500 €3500 €3800 9,5 jaar
Water-water €17900 €4700 €4500 18,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Neerijnen?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment moeten veel gezinnen wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Neerijnen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Heesselt geldt alleen op apparaten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1200 tot €5450. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Daikin EWYQ-032BAWN staat gelijk tot €3.700,00 subsidie en met betrekking tot de YORK YMWA-HP 0035 krijg je subsidie tot €6.100,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Heesselt

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Maar, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Belfeld plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, samen met gewone stroom. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2500 tot €4100. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €370 op de jaarafrekening. Een elektrische boiler met zonnepanelen is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen