Warmtepomp Hei- en Boeicop

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. In slechts enkele jaren is de keuze voor een gasgestookt systeem bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een HR-ketel is de populaire warmtepomp. Via deze webpagina lees jij bruikbare informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Hei- en Boeicop. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Vind alle onmisbare informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Hei- en Boeicop!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Hei- en Boeicop? Op onze website vind jij nuttige aanbevelingen. Klik op een veelgestelde vraag en je leest rap het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Hei- en Boeicop?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Hei- en Boeicop?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Hei- en Boeicop

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is nogal gecompliceerd. Daarom is een echte warmtepomp installateur in Hei- en Boeicop onmisbaar. De keuze maken voor een officiële specialist is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist bekijkt jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Thermics Energie installatie). Hoe herken je een echte installateur? Voor het installeren van een warmtepomp vind je velerlei contracten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Energiebron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.400 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €3.000 – €8.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €13.000 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €20.000 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hei- en Boeicop.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Over het algemeen bestaan er twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Schalsum.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €6.000 tot zo’n €18.500 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, AWB). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hei- en Boeicop

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hei- en Boeicop

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Slechts de kostprijs van de pomp is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hei- en Boeicop te berekenen.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1400 €1500 7 jaar
Lucht-water €6600 €2400 €2500 8 jaar
Bodem-water €14700 €4700 €2600 14,5 jaar
Water-water €17500 €5100 €5800 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zederik?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode zullen veel Nederlanders overschakelen op schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De overheid geeft (ook in de gemeente Zederik) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Advies: subsidie warmtepomp Hei- en Boeicop is alleen van toepassing op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1650 tot €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Daikin SERHQ020AAW1 + SEHVX20AAW biedt €3.250,00 subsidie en met betrekking tot de Alpha Innotec Alterra brine SW 262H3 is dit €4.400,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Hei- en Boeicop

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Niettemin, deze systemen verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Ook interessant: warmtepomp in Beneden-Leeuwen plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dit kan door een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2700 – €4000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: als basis neem je +/- €375 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen