Warmtepomp Hernen

Nederland moet van het gas af. De ouderwetse cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel ongeschikt (verboden) geworden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle woningen moeten switchen naar een andere manier van verwarmen. Een keuze in plaats van een HR-ketel is een warmtepomp. Middels warmtepompspot.nl bekijk jij waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Hernen. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Bekijk alle nuttige info en tips en bekijk de tarieven via een installateur uit Hernen!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Hernen? Via onze specialisten check je handige tips en adviezen. Kies voor een van de vragen hieronder, en vind eenvoudig verdere informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Hernen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Hernen?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hernen

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n systeem is vrij ingewikkeld. Vandaar is een vakbekwame warmtepomp installateur in Hernen onmisbaar. De zoektocht naar een doorgewinterde warmtepomp-installateur doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De installateur verkent jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Air Trade Centre warmtepompen). Hoe herken je een erkende installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat creditaties waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke moet ik nu kiezen? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Mechanisme Energiebron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.250 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht van buiten €3.500 – €6.000 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €13.500 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €19.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Hernen.

Is ons huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Vaak onderscheiden we twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Schoorl.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, aarde of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €8.500 – €20.000 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant, Atag). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een full-electric oplossing. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende product is een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hernen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hernen

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de kostprijs van de pomp geeft geen volledig beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hernen te berekenen.

Type warmtepomp Prijs pomp Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1500 €1500 6 jaar
Lucht-water €5800 €1700 €2700 7 jaar
Bodem-water €15500 €4600 €4600 10,5 jaar
Water-water €17700 €5400 €5600 16 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Wijchen?
Eerdaags moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren gaan veel huizen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente Wijchen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Tip: subsidie warmtepomp Hernen kun je enkel aanvragen voor installaties die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1450 en €6000. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de ECOTEQ HQ 12 geeft recht op €2.250,00 subsidie en met betrekking tot de Alpha Innotec SWC 192K3 ligt dit op €3.900,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Hernen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze oplossingen hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Biervliet plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht samen met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen de €3000 en €4600. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €350 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen