Warmtepomp Hezingen

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De ouderwetse cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een tijdje is het kiezen voor een op gas verwarmde ketel geen optie meer. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle woningen moeten overstappen naar een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas de populaire warmtepomp. Via onze website doorzoek je uitgebreide info betreffende een warmtepomp in Hezingen. Wat heb ik allemaal nodig? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle bruikbare informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Hezingen!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Hezingen? Via onze specialisten vind je zinvolle info. Kies voor een van de vragen hieronder, en jij bekijkt ogenblikkelijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Hezingen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Hezingen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hezingen

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is tamelijk pittig. Vandaar is een geoefende warmtepomp installateur in Hezingen onontbeerlijk. De keuze van een vakkundige expert is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist verkent jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk CIAT warmtepompen). Hoe kies ik een officiële installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei bevoegdheden die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke is nu geschikt voor mijn woning? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.600 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht buitenaf €5.500 – €7.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €13.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €19.500 of extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, badkamer en wc gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hezingen.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Veelal onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Siegerswoude.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of bodem. De kosten liggen tussen de €7.000 tot €19.500 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Atag). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een standalone systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hezingen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hezingen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Puur de aanschafprijs is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens komt de beschikbare subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hezingen te berekenen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €2000 €1700 4 jaar
Lucht-water €6800 €2100 €2300 9 jaar
Bodem-water €14700 €5700 €3200 12 jaar
Water-water €18600 €5600 €5500 18,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Tubbergen?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan gaan veel gezinnen wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Tubbergen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Hezingen is alleen aan te vragen voor types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2900 en €4050. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk, het aantal KW en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW ontvang je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de ELCO Aerotop T20 geeft recht op €3.150,00 subsidie en bij de Alpha Innotec SWCV122K3 ligt dit op €3.000,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Hezingen

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze systemen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De kosten voor energie worden dan echt laag. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Bleskensgraaf plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) samen met gewone stroom. Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2700 tot €4400. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €360 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om de energierekening te verlagen in de provincie Overijssel.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen