Warmtepomp Bleskensgraaf

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. Binnen korte tijd is de keuze voor een cv-ketel (op gas) geen optie meer. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten kiezen voor een duurzame verwarmingsbron. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Op onze vergelijker check je nuttige info m.b.t. een warmtepomp in Bleskensgraaf. Hoe werkt zo’n systeem? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Check alle praktische informatie en check prijzen van een installateur in Bleskensgraaf!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Bleskensgraaf? Op deze pagina achterhaal je belangrijke informatie. Druk op een van de vragen hieronder, en je leest meteen alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Bleskensgraaf?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Bleskensgraaf?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Bleskensgraaf

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is nogal gecompliceerd. Daarom is een handige warmtepomp installateur in Bleskensgraaf benodigd. Het kiezen van een vakkundige vakman doet niet onder voor de klus zelf. De vakman checkt de hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over NIBE warmtepomp). Waar vind ik een bekwame warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke past bij mijn situatie? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron De kosten Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.500 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenunit €5.000 – €6.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Full-electric Waterbronnen €19.500 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, toilet en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Bleskensgraaf.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Grofweg ontwaren we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Lomm.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of bodem. De kosten liggen tussen de €5.000 tot zo’n €21.000 (inc. boring en aansluiten). De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, Atag). Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bleskensgraaf

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Bleskensgraaf

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Slechts de aanschafprijs is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bleskensgraaf te analyseren.

Model warmtepomp Prijs pomp Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1500 €1200 7 jaar
Lucht-water €5300 €2100 €2600 6,5 jaar
Bodem-water €14300 €5800 €4100 12 jaar
Water-water €18800 €4000 €4000 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Molenwaard?
In 2030 moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel woningen wijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Molenwaard) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Bleskensgraaf kun je enkel aanvragen voor installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2000 tot €4400. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het model, het aantal KW en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW ontvang je honderd euro extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Atlantic Alfea Extensa+ 10 geeft recht op €2.100,00 subsidie en voor de Climaveneta WW-HT 0121 ligt dit op €6.500,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Bleskensgraaf

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Tonden plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), samen met gewone stroom. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dat kan dankzij een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2800 en €4400. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €350 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Zuid-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen