Warmtepomp Hulshorst

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnenkort is het vervangen van een systeem op gas niet meer toegestaan. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle gezinnen moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van gas is een warmtepomp. Op onze vergelijker check je uitgebreide info voor een warmtepomp in Hulshorst. Is mijn huis wel geschikt? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Ontdek alle relevante info en tips en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Hulshorst!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Hulshorst? Door onze experts lees je nuttige info. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en vind à la minute verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Hulshorst?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Hulshorst?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hulshorst

Denk jij over het laten installeren van een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is vrij complex. Juist om die reden is een officiële warmtepomp installateur in Hulshorst onontbeerlijk. De zoektocht naar een handige installateur is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Deze expert inspecteert jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Sundez warmtepompen). Wat is een betrouwbare installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.350 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €4.500 – €6.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €13.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Full-electric Grondwaterbronnen €18.000 en extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Hulshorst.

Is ons huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatiewaardes: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

In de praktijk zien we 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Stad aan ’t Haringvliet.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €5.000 t/m €20.500 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Nefit, AWB, Atag, Intergas). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een full-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hulshorst

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hulshorst

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem geeft geen volledig beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hulshorst te analyseren.

Model warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1900 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €4500 €2100 €2600 6 jaar
Bodem-water €14800 €4600 €4800 10,5 jaar
Water-water €18200 €5400 €5500 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Nunspeet?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. Vanaf dit moment zullen veel gezinnen overstappen op duurzame energie (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Nunspeet) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Hulshorst is alleen aan te vragen voor systemen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1100 en €5850. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de EnergyPanel GTP-24 heeft €3.200,00 subsidie en voor de Climaveneta BWR 0101T MTD2 heb je recht op €4.650,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hulshorst

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze producten consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Ook kan de zonneboiler bijdragen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Ook interessant: warmtepomp in Buchten plaatsen.

Warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2850 en €5000. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €250 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is de ideale mix om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw