Warmtepomp IJzendoorn

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De welbekende CV-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het aanvragen van een gasgestookt systeem niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Nederlanders moeten dus over naar andere innovatieve mogelijkheden. De alternatieve keuzemogelijkheid van een HR-ketel is het warmtepomp systeem. Door onze website check je diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in IJzendoorn. Is mijn huis wel geschikt? Is het een prijzig systeem? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle onmisbare tips & tricks en bekijk de tarieven via een installateur uit IJzendoorn!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in IJzendoorn? Op onze website check jij bruikbare tips. Druk op een item uit onze FAQ en je leest rap verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in IJzendoorn?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in IJzendoorn?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in IJzendoorn

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is behoorlijk pittig. Daardoor is een bekwame warmtepomp installateur in IJzendoorn onvermijdbaar. De keuze van een erkende vakman doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De specialist keurt jouw hele woning, heeft een adviserende rol, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check YORK warmtepompen). Waar vind ik een handige installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welke past bij mijn situatie? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.350 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenlucht €4.500 – €7.500 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €15.500 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €20.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in IJzendoorn.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Doorgaans bestaan er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Stein.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, buitenlucht of bodem. De initiële investering ligt zo tussen de €9.000 tot €21.000 (inc. boring en aansluiten). De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Nefit, Vaillant, Atag, AWB). Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric type. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs IJzendoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in IJzendoorn

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de kostprijs van de pomp is niet afdoende. Neem nou bijv. de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in IJzendoorn te ontcijferen.

Type warmtepomp Kosten systeem Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1600 €1100 5,5 jaar
Lucht-water €5900 €2100 €2000 7,5 jaar
Bodem-water €15300 €4700 €4400 14,5 jaar
Water-water €17300 €4500 €4400 17 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Neder-Betuwe?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren moeten veel gezinnen uitwijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Neder-Betuwe) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp IJzendoorn is alleen van toepassing op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2350 tot €5350. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een goed voorbeeld: de EnergyPanel Thermboil TB-250 E+I geeft jou €1.100,00 subsidie en bij de CTC EcoPart 408 + CTC EcoZenith i350 krijg je €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in IJzendoorn

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Niettemin, deze modellen verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Bussum plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2800 en €4500. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €320 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen