Warmtepomp Jisp

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De gebruikelijke CV-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnen korte tijd is het laten installeren van een ketel op gas volledig uitgesloten. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van een gasgestookte ketel is zo’n warmtepomp. Via de info op deze pagina achterhaal je waardevolle informatie aangaande een warmtepomp in Jisp. Wat heb ik allemaal nodig? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle cruciale informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Jisp!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Jisp? Door onze experts vind je bruikbare tips en adviezen. Druk op een item uit onze FAQ en je ontdekt ogenblikkelijk alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Jisp?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Jisp?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Jisp

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is tamelijk complex. Daarom is een erkende warmtepomp installateur in Jisp onvermijdbaar. De zoektocht naar een bekwame installateur is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De specialist analyseert jouw huis, heeft een adviserende rol, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk WaterFurnace warmtepompen). Wat is een deskundige vakman? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welk systeem laat ik installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel bekijk je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Werking Bron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.400 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht buitenaf €4.000 – €7.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €13.000 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 of meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Jisp.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Veelal ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Strijen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, aarde of grondwater. De investering ligt tussen de €6.500 tot zo’n €21.000 inclusief installatie. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, AWB, Atag, Nefit, Intergas). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Jisp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Jisp

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Alleen de prijs van het systeem geeft een te beperkt beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Jisp uit te zoeken.

Model warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1500 €1200 7 jaar
Lucht-water €5900 €1900 €2500 7 jaar
Bodem-water €14500 €4800 €3700 12 jaar
Water-water €17100 €5600 €4800 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Wormerland?
Binnen afzienbare tijd gaat de gaskraan helemaal dicht. De komende jaren zullen veel consumenten wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Wormerland) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een gulle subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de initiële investering. Belangrijk: subsidie warmtepomp Jisp kun je enkel aanvragen voor apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1050 en €5350. Het totale bedrag hangt af van het merk, vermogen en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Enerso AiWa 8 In heeft €2.200,00 subsidie en m.b.t. de CTC EcoPart 424 + CTC Ecologic heb je recht op €4.400,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Jisp

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze oplossingen hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan op weg naar energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Cornwerd plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) in samenwerking met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit is mogelijk middels een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2900 tot €4200. Onderschat niet de stroomkosten: ga maar uit van ongeveer €330 per jaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen