Warmtepomp Milsbeek

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De gebruikelijke CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het laten installeren van een cv-ketel (op gas) geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters moeten kijken naar een duurzaam alternatief. Een keuze in plaats van de CV-ketel is de warmtepomp. Via de tips van onze experts lees je praktische informatie betreffende een warmtepomp in Milsbeek. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle relevante specificaties en vergelijk direct alle installateurs in Milsbeek!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Milsbeek? Door onze experts vind je belangrijke tips & tricks. Druk op een van de onderstaande vragen, en jij checkt vlug alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Milsbeek?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Milsbeek?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Milsbeek

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n systeem is tamelijk complex. Vandaar is een degelijke warmtepomp installateur in Milsbeek noodzakelijk. De keuze van een doorgewinterde installateur is net zo relevant als de taakomschrijving. De installateur checkt de hele woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check GENERAL systeem). Hoe herken je een handige vakman? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene creditaties die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2022]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.250 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €5.500 – €7.500 50 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €19.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, wc en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Milsbeek.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Normaliter zijn er 2 verschillende producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Wijk bij Duurstede.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, aarde of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.000 tot zo’n €20.000 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, Atag, AWB, Remeha, Intergas). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een full-electric systeem. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Milsbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Milsbeek

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de aanschafprijs is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Milsbeek vast te stellen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €2000 €1600 4,5 jaar
Lucht-water €4600 €1700 €2000 8,5 jaar
Bodem-water €14000 €4200 €3200 13 jaar
Water-water €18800 €4400 €4200 19 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Gennep?
Het duurt niet lang, en dan moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan gaan veel consumenten wijken naar duurzame energie (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Gennep) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Milsbeek is alleen aan te vragen voor apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1650 – €4050. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW ontvang je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Hidros LZT.602.LS biedt €4.850,00 subsidie en wat betreft de Techneco Vulcan 08 ACR (G/W) is dit €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Milsbeek

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze installaties verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Gerkesklooster plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met standaard elektriciteit. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2900 – €4300. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €320 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de stroomkosten te drukken in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen