Warmtepomp Netersel

Het gas wordt langzaam afgesloten. De welbekende CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is de keuze voor een ketel op gas ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten investeren in een duurzaam alternatief. Het meest bekende alternatief van een ketel met gas: ‘warmtepomp’. Aan de hand van deze webpagina lees je praktische informatie voor een warmtepomp in Netersel. Is mijn huis wel geschikt? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle bruikbare info en tips en kies een betrouwbare vakman / installateur in Netersel!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Netersel? Door onze experts bekijk je belangrijke info. Druk op een van de vragen hieronder, en bekijk eenvoudig alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Netersel?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Netersel?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Netersel

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n pomp is nogal pittig. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Netersel onontbeerlijk. Het kiezen van een echte warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Deze expert checkt de hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Sinclair systeem). Hoe ben ik verzekerd van een degelijke installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welk type moet ik laten installeren? Veelal zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema vind je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Niveau Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.500 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €3.000 – €7.000 50 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Full-electric Warmte-grondbron €14.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit (soort airco). Deze warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Netersel.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C zorgt voor aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de regel werken we met 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Wjelsryp.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of aarde. De initiële investering ligt zo tussen de €8.500 – €19.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Atag). De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een 100% elektrische installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Netersel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Netersel

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de kosten van het systeem is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Netersel te berekenen.

Soort warmtepomp Aanschafprijs Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1000 €2000 6 jaar
Lucht-water €4600 €2200 €2700 9 jaar
Bodem-water €14900 €3700 €2500 13 jaar
Water-water €18900 €4000 €5700 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Bladel?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode zullen veel Nederlanders overstappen op elektrisch verwarmen (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Bladel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Netersel is alleen aan te vragen voor systemen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1550 tot €5650. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, capaciteit (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S RAS2.5WHVNP+RWM2.5 staat gelijk tot €1.800,00 subsidie en m.b.t. de Thermia MEGA L krijg je subsidie tot €7.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Netersel

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze producten verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van energieneutraal leven. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Groeningen plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) in combinatie met elektrische energie uit het net. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2550 tot €5000. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €395 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen