Warmtepomp Oosthuizen

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De welbekende CV-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is de keuze voor gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we moeten switchen naar een duurzame verwarmingsbron. Het meest gekozen alternatief van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Via de info van onze specialisten vind jij waardevolle informatie betreffende een warmtepomp in Oosthuizen. Is mijn huis wel geschikt? En wat zijn de kosten? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle nuttige details en bekijk de tarieven via een installateur uit Oosthuizen!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Oosthuizen? Middels onze expertise bekijk je praktische aanbevelingen. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en je leest ogenblikkelijk bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Oosthuizen?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Oosthuizen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Oosthuizen

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is best wel pittig. Juist om die reden is een betrouwbare warmtepomp installateur in Oosthuizen onmisbaar. Het selecteren van een geoefende vakman is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De specialist analyseert jouw huis, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Geothermik France verwarming). Hoe ben ik verzekerd van een ervaren warmtepomp-installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene bevoegdheden die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen september 2023]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welk type moet ik laten installeren? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Niveau Warmtebron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.550 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenunit €3.500 – €6.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €14.500 – 18.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwater €19.500 of hoger 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Oosthuizen.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: minder recente en slecht geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Ammerstol.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €7.000 tot €19.500 inclusief installatie. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, AWB). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een 100% elektrische product. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Oosthuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Oosthuizen

Veel mensen zijn benieuwd: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Oosthuizen te bepalen.

Model warmtepomp Prijs pomp Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1600 €1200 5 jaar
Lucht-water €5200 €1600 €2000 9 jaar
Bodem-water €14600 €4400 €2800 9,5 jaar
Water-water €17300 €5400 €4900 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Zeevang?
Eerdaags moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel woningen wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Zeevang) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in september 2023. Het betreft een historische subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de kosten. Belangrijk: subsidie warmtepomp Oosthuizen is alleen van toepassing op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen september 2023).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2800 en €4950. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de MDV MGC-V7W/D2N1 geeft jou €1.750,00 subsidie en met betrekking tot de Aermec ANK020H 230 Volt krijg je €1.650,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Oosthuizen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze producten verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Hollandscheveld plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht in samenwerking met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2850 – €4500. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €360 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen