Warmtepomp Velddriel

Het gas wordt langzaam afgesloten. De traditionele cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. In slechts enkele jaren is het aanvragen van een systeem op gas niet langer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Nederlanders moeten investeren in een alternatieve bron. Een keuze in plaats van een gasgestookte ketel is de populaire warmtepomp. Door de info op deze pagina achterhaal je uitgebreide info voor een warmtepomp in Velddriel. Hoe werkt het? Wat kost het? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle cruciale info en ontdek de meest vakkundige installateur in Velddriel!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Velddriel? Op deze pagina bekijk je handige tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en je vindt binnen no-time alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Velddriel?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Velddriel?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Velddriel

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk moeilijk. Vandaar is een handige warmtepomp installateur in Velddriel cruciaal. De keuze maken voor een aangesloten expert is net zo belangrijk als de taakomschrijving. Hij inspecteert jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check SmartHeat). Waar vind ik een handige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei bevoegdheden die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.350 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenlucht €4.000 – €6.500 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €14.000 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €19.500 of meer 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Velddriel.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Doorgaans zijn er 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Foudgum.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor zowel warm tapwater als de verwarming. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, bodem of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.500 t/m €21.000 inclusief installatie. De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Nefit, AWB, Atag, Intergas, Remeha). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Velddriel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Velddriel

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Louter de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Velddriel uit te werken.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €2000 €2000 6 jaar
Lucht-water €6600 €2400 €2800 8,5 jaar
Bodem-water €15300 €5400 €4700 11 jaar
Water-water €17600 €4100 €5600 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Maasdriel?
Straks moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel woningen wijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Maasdriel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Velddriel kun je enkel aanvragen voor producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2450 en €5050. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de SPRSUN CGK/C-09 geeft jou €1.650,00 subsidie en met betrekking tot de CLINT CHA/ML/ST/WP 71 krijg je €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Velddriel

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Daartegenover, deze systemen verbruiken nog wel het nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Noordgouwe plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht gezamenlijk met gewone stroom. Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2800 en €4700. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €390 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen