Warmtepomp Vredepeel

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De traditionele cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Vanaf komend jaar is het aansluiten van een systeem op gas geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Geholpen door de info op deze pagina check jij concrete informatie voor een warmtepomp in Vredepeel. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle praktische specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Vredepeel!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Vredepeel? Door onze experts check je praktische info. Maak een keuze uit een onderwerp en jij checkt binnen no-time alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Vredepeel?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Vredepeel?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vredepeel

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is best wel ingewikkeld. Om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Vredepeel noodzakelijk. De keuze van een deskundige specialist is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Deze expert verkent jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check GENERAL warmtepomp). Hoe herken je een betrouwbare installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene creditaties waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.500 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht buitenaf €3.000 – €6.500 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €13.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Vredepeel.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn minder geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Gieterveen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of bodem. De investering ligt tussen de €8.000 – €18.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd type is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vredepeel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vredepeel

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de kosten van het systeem is niet erg volledig. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vredepeel te ontcijferen.

Bron warmtepomp Kosten systeem Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1900 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €4900 €2300 €2600 7,5 jaar
Bodem-water €14900 €5600 €3700 9 jaar
Water-water €18700 €4100 €4100 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Venray?
Binnen afzienbare tijd gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode gaan veel huizen overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Venray) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Vredepeel kun je enkel aanvragen voor types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1150 en €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW heb je recht op een extra “bonus” van €100. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Stiebel-Eltron WPL 19 A SR (236414) geeft recht op €2.500,00 subsidie en wat betreft de Clivet WSN-XIN 131 ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Vredepeel

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze installaties verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Onnen plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met gewone stroom. Hierdoor kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dat gaat via een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2650 tot €5000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €285 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen