Warmtepomp Warder

Het gas wordt langzaam afgesloten. De welbekende CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het kiezen voor een gasgestookt systeem ongeschikt (verboden) geworden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle inwoners moeten switchen naar een duurzaam alternatief. Een populair alternatief van de oude ketels is de warmtepomp. Door onze vergelijker lees jij tips en adviezen voor een warmtepomp in Warder. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle onmisbare info en tips en bekijk de tarieven via een installateur uit Warder!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Warder? Hieronder vind je handige adviezen. Druk op een veelgestelde vraag en vind binnen no-time alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Warder?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Warder?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Warder

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n pomp is behoorlijk pittig. Juist om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Warder onvermijdbaar. De keuze maken voor een deskundige specialist is net zo relevant als de klus zelf. Deze expert bekijkt jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Remko warmtepomp). Waar vind ik een echte vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei bevoegdheden die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.350 25 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Luchtunit (buiten) €4.500 – €6.500 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Standalone Grondbron €14.000 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €20.000 en extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Warder.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Normaal gesproken onderscheiden we twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Groenlo.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de aarde. De investering ligt tussen de €6.500 tot zo’n €18.000 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Vaillant, Remeha, Atag, Intergas). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Warder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Warder

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Warder te ontcijferen.

Type warmtepomp Prijs pomp Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1400 €1200 6 jaar
Lucht-water €6500 €1800 €2000 9 jaar
Bodem-water €14200 €5400 €4200 10,5 jaar
Water-water €18500 €4500 €5000 19 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Zeevang?
Eerdaags gaat de gaskraan helemaal dicht. De komende jaren zullen veel woningen overschakelen op andere vormen van energie (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Zeevang) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het gaat om een royale subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Warder kun je enkel aanvragen voor apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1650 en €5950. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Techneco Loria Duo 6004 staat gelijk tot €1.700,00 subsidie en m.b.t. de Daikin EBLQ014(**)6W1 krijg je subsidie tot €2.050,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Warder

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Maar, deze hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Opheusden plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Zodoende kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2500 – €4300. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €355 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen