Warmtepomp Wilhelminadorp

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is de keuze voor de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Op de tips van onze experts bekijk je handige tips & tricks betreffende een warmtepomp in Wilhelminadorp. Is mijn huis wel geschikt? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Doorzoek alle bruikbare specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Wilhelminadorp!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Wilhelminadorp? Op onze website doorzoek je bruikbare tips & tricks. Selecteer een onderwerp en bekijk à la minute het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Wilhelminadorp?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Wilhelminadorp?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Wilhelminadorp

Denk jij na over de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een vakkundige warmtepomp installateur in Wilhelminadorp noodzakelijk. Het selecteren van een vakbekwame vakman doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. Hij verkent jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek GENERAL systeem). Hoe herken je een officiële warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificering

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer Het merk/type warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk systeem laat ik installeren? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.250 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €2.500 – €7.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardwarmte €15.000 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €19.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Wilhelminadorp.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een standalone of hybride warmtepomp?

In de regel zien we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Liever een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Heijen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, bodem of grondwater. De investering ligt tussen de €9.500 – €20.000 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, Atag). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende product is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Wilhelminadorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Wilhelminadorp

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Enkel de aanschafprijs is niet allesomvattend. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Wilhelminadorp te berekenen.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1800 €1400 6 jaar
Lucht-water €6800 €2000 €2800 8 jaar
Bodem-water €15300 €5200 €3300 10 jaar
Water-water €17400 €4300 €4600 17,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Goes?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. De komende jaren moeten veel consumenten wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Goes) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze gulle subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Wilhelminadorp kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1650 en €4150. Het totale bedrag heeft te maken met het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Trane CXAM 035 SE CAP geeft jou €7.550,00 subsidie en bij de Daikin ERLQ016(**)W1 + EHSXB16P50(**) krijg je €2.600,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Wilhelminadorp

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Poortvliet plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron via lucht (ventilatie) samen met elektrische energie uit het net. Op die manier kan het op duurzame manier water verwarmen. Dit kan door ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2950 tot €4600. Het stroomverbruik is aanzienlijk: ga maar uit van ongeveer €305 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om de energierekening te verlagen in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen